اسلایدجهاد کشاورزی

پیش‌بینی تولید ۱۹۵ هزار تن قارچ خوراکی تا پایان امسال

تولید 195 هزار تن قارچ خوراکی تا پایان سال 1404 پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی ضمن بیان این مطلب افزود: تحقق این هدف به شرایطی مانند رفع ناترازی‌های انرژی و کاهش قطعی برق در واحدهای تولیدی وابسته است.

الهام فتاحی‌فر اظهار داشت: در شش‌ماهه نخست امسال نیز قطعی برق در برخی ساعات، بر روند تولید تأثیر گذاشت، اما با بهبود شرایط در نیمه دوم سال، انتظار می‌رود روند تولید به ثبات برسد.

وی با اشاره به افزایش تولید قارچ خوراکی در کشور گفت: بر اساس آخرین آمار در سال گذشته بیش از ۱۸۵ هزار تن قارچ خوراکی در کشور تولید شد که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود پنج هزار تن افزایش نشان می‌دهد.

فتاحی‌فر درباره تنوع تولید در این بخش تصریح کرد: بیش از ۹۵ درصد قارچ خوراکی تولیدی کشور از نوع قارچ دکمه‌ای است و حدود ۵۰۰ تن نیز به سایر گونه‌های خوراکی و دارویی مانند قارچ صدفی اختصاص دارد.

به گفته وی، هدف‌گذاری وزارت جهاد کشاورزی در سال‌های آینده، توسعه تولید قارچ‌های خاص و تکمیل زنجیره ارزش این محصولات است.

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی تأکید کرد: برخی از گونه‌های قارچ تنها برای فرآوری مناسب هستند و قابلیت مصرف تازه‌خوری ندارند، از این رو توجه به زیرساخت‌های فرآوری و پس از برداشت در این حوزه اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی در مورد وضعیت صادرات نیز گفت: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ میلیون دلار قارچ خوراکی از ایران صادر شد که عمده مقاصد آن کشورهای عراق، امارات، کویت و برخی کشورهای حوزه اوراسیا بوده‌اند.

فتاحی‌فر با بیان این که ظرفیت صادراتی ایران در این حوزه بسیار فراتر از میزان فعلی است، افزود: به دلیل وجود کشش بالای بازار داخلی، بخش عمده تولید قارچ در داخل کشور عرضه می‌شود، اما واحدهای تولیدی ظرفیت لازم برای توسعه صادرات به بازارهای جدید، به‌ویژه کشورهای حوزه اوراسیا را دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا