اسلایدجهاد کشاورزیشیلات و آبزیان

پیش‌بینی استحصال ۲۵ تن خاویار پرورشی و ۶ هزار تن گوشت در سال ۱۴۰۳

استحصال دست‌کم 25 تن خاویار پرورشی و 5 تا 6 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در 22 استان کشور طی سال 1403 پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران امروز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت روز خاویار ایرانی با بیان این مطلب گفت: در صورت حل مشکلات تجاری، هدفگذاری ما برای استحصال خاویار پرورشی و گوشت ماهیان خاویاری در سال جاری محقق می‌شود.
ناصر کرمی‌راد افزود: سال گذشته بیش از ۲۱ تن خاویار پرورشی و ۴۷۶۶ تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور استحصال شد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۳۵۹۳ نفر در حوزه پرورش ماهیان خاویاری در ۲۲ استان کشور مشغول به کار هستند و ۹۰ درصد مزارع پرورش ماهیان خاویاری با آب شیرین فعالیت می‌کنند.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان در مورد برنامه هفتم توسعه نیز تصریح کرد: در این برنامه، استحصال ۲۰ هزار تن گوشت خاویاری هدفگذاری شده است که به الزاماتی نیاز دارد.
وی اختصاص و پرداخت تسهیلات کم بهره، افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات بانکی به هفت تا هشت سال به دلیل دیربازده بودن پرورش ماهیان خاویاری و تعیین حرایم بهداشتی با توجه به محدودیت منابع آبی را از جمله الزامات برای محقق شدن برنامه هفتم توسعه در این حوزه برشمرد.
کرمی‌راد با بیان این که برای حفظ ذخایر ژنتیکی سالانه دو تا سه میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری در دریای خزر رهاسازی می‌شود، گفت: عمده این بچه ماهی‌ها از گونه تاس ماهی ایرانی هستند.
وی اضافه کرد: رهاسازی بچه ماهی‌های خاویاری در آب‌های منتهی به دریای خزر از اواسط خرداد آغاز و اواسط مرداد با توجه به تنوع مراکز بازسازی ذخایر ژنتیکی به اتمام می‌رسد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: در گذشته ایران و روسیه بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری را انجام می‌دادند و امروزه آذربایجان و برخی دیگر از کشورهای حاشیه دریای خزر در این حوزه فعالیت می‌کنند.
وی در همین حال از آغاز فاز دوم طرح پرورش ماهیان خاویاری در کشور خبر داد و اذعان داشت: در این طرح ۱۰ ساله، استحصال ۲۰ هزار تن گوشت خاویاری و ۱۴۰ تن خاویار پرورشی هدفگذاری شده است.
کرمی‌راد تاکید کرد: ما در پرداخت تسهیلات بانکی برای توسعه ماهیان خاویاری مشکلی نداریم.
وی درباره قیمت گوشت ماهیان خاویاری گفت: هر کیلوگرم گوشت این گونه ماهیان با قیمت عمده فروشی و سر مزرعه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن به فروش می‌رسد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار داشت: در مزارع پرورش ماهیان خاویاری کشور از ماده شیمیایی ضدعفونی کننده مالاشیت گرین استفاده نمی‌شود، زیرا استفاده از آن به معنای ورشکستگی تولیدکننده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا