جهاد کشاورزی

تولید ۵.۵ میلیون تن سیب‌زمینی در کشور

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، حسین اصغری، با بیان این مطلب، افزود: متوسط عملکرد سیب‌زمینی در هکتار با ۵۰۰ کیلوگرم افزایش از ۳۶.۶ تن در سال زراعی ۹۸-۹۷ به ۳۷.۱ تن در سال زراعی ۹۹-۹۸ رسیده است.

وی با اشاره به این که میزان صادرات سیب‌زمینی به بازارهای هدف در سال ۹۹ جهش قابل ملاحظه‌ای داشته است، اظهار کرد: صادرات این محصول در سال ۹۹ معادل ۹۵۰ هزار تن بوده که نسبت به سال ۹۸ حدود ۸۳ درصد افزایش داشته است.

اصغری یادآور شد: صادرات سیب‌زمینی در سال ۹۸ معادل ۵۱۸ هزار تن بوده است.

وی، خاطرنشان کرد: متوسط قیمت سیب‌زمینی در سال ۱۳۹۹ براساس اطلاعات اخذ شده سر مزرعه ۲۱۵۰۰ ریال و در میدان مرکزی تره‌بار ۲۷۵۰۰ ریال بوده است.

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از مهمترین چالش‌های پیش‌رو که باید مورد توجه قرار گیرد، ضایعات تحمیلی به محصول به جهت نگهداری در انبارهای نامناسب است که موجب جوانه زدن و کاهش کیفیت محصول می‌شود به‌طوری‌که امکان مصرف خوراکی آن وجود ندارد.

اصغری تأکید کرد: ضروری است در مناطق تخصصی کشت از جمله استان اردبیل نسبت به توسعه سردخانه‌های نگهداری، تلاش شود تا شاهد فساد محصول نباشیم.

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در سطح ۱۴۲ هزار و ۳۲۶ هکتار برای تولید ۵ میلیون و ۳۴۵ هزار و ۹۳۶ تن محصول برنامه‌ریزی و به استان‌ها جهت اجرا ابلاغ شده است.

وی اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی‌های انجام شده و رعایت برنامه، بازار متعادلی داشته باشیم که در آن منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تأمین شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا