
آمادگی اتحادیههای تولیدی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از آمادگی اتحادیههای تولیدی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی به منظور کاهش فاصله قیمتی کالا از تولید تا مصرفکننده خبر داد.
به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، اکبر فتحی در گفتگوی زنده تلوزیونی با بیان این مطلب، تصریح کرد: لازم است، سازمان میادین شهرداری غرفه هایی را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد تا بتوانند محصولات خود را با قیمت مناسب به مصرفکنندگان عرضه کنند.
وی، کنترل قیمتهای محصولات کشاورزی در بازار را موضوعی فرابخشی عنوان و بر ضرورت قیمتگذاری مناسب و کنترل تعرفههای کالاهای کشاورزی توسط سازمان میادین تأکید کرد.
فتحی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه وظایف خود نسبت به راه اندازی روستابازار توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی برای عرضه مستقیم کالاهای کشاورزی اقدام کرده است.
وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص قیمت مرغ، برنج و میوه در بازار، اظهار داشت: قیمت مرغ در بازار در حال کنترل است. اما قیمت میوه که به صورت عمده از باغدار کیلویی ۵۰ هزار تومان خریداری میشود در میوه فروشیهای تهران به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به مصرف کننده فروخته میشود که این فاصله قیمتی زیاد است و باید با همکاری نهادهای مسئول این قیمتها کنترل شود.
فتحی با بیان این که فاصله قیمتی تولید برنج داخلی با قیمت مصرفکننده تفاوت فاحشی ندارد، اظهار کرد: محدودیت تولید برنج در داخل و افزایش تقاضا در سالهای اخیر موجب افزایش قیمت برنج ایرانی در بازار شده است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص سؤال مجری درباره تصویب طرح حمایت از تولیدات کشاورزی و همچنین افزایش تاب آوری تامین نیازهای غذایی در مجلس شورای اسلامی، گفت: بر اساس سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، ۲۲۱ اقدام دارد و از این ۲۲۱ اقدام، ۱۸۰ اقدام آن مستقیماً با وزارت جهاد کشاورزی است و مولفههای مربوط به تأمین امنیت غذایی هم مربوط به فراهمی غذا، سلامت غذا دسترسی به غذا است.
فتحی ادامه داد: طرحی هم که اشاره کردید در واقع از همین سند ملی دانش بنیان امنیت قضایی نشأت میگیرد تا بتواند اولا غذای مورد نیاز جامعه را که از نظر جمعیتی رو به رشد است، تأمین کند و غذای سالم هم در اختیارشان قرار دهد.
وی با اشاره به الزامات طرح مجلس، خاطرنشان کرد: این طرح الزاماتی دارد از جمله الزامات مادی که مربوط به سرمایه گذاریهایی است که در این بخش باید صورت بگیرد تا امنیت غذایی مدنظر حاصل شود.
فتحی اضافه کرد: در وهله اول با استفاده از توان تولید در داخل کشور، غذای مورد نیاز جامعه را باید تامین کرد و در جایی اگر پتانسیلی برای تامین حداکثری محصولی وجود نداشت، از طریق واردات آن را تامین کنیم.
وی یادآور شد: در واردات نهادهای دامی که ما قسمت اعظم آن را وارد میکنیم، در این طرح بیشتر به تامین به موقع ارز مورد نیاز و تنوع بخشی به مبادی واردات نهادهها پرداخته است تا این نهادهها به موقع و به اندازه کامل تامین شود.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره مفهوم دسترسی به غذا، اظهار داشت: دسترسی به غذا را از دو منظر بررسی میکنند یکی دسترسی فیزیکی که باید غذای مورد نیاز مردم به حدی باشد که تمامی آحاد جامعه به آن دسترسی داشته باشند؛ یعنی در واقع فراوانی غذا وجود داشته باشد که خوشبختانه هم در تولید داخل و هم تامین از طریق واردات به شکلی شده که ما الان در بازار چیزی رو کم و کسر نداریم و تمام کالاها به وفور در قفسههای فروشگاهها وجود دارد.
وی، دسترسی اقتصادی را از جمله دیگر موارد مفهوم دسترسی به غذا عنوان کرد و افزود: دسترسی اقتصادی به توان خرید مردم بر می گردد و توان خرید مردم باید به نوعی باشد که به غذایی که به فراوانی وجود دارد، دسترسی داشته باشند.
فتحی با بیان این که قیمت غذا برای تولید کننده باید به صرفه باشد و مصرف کننده نیز توان خرید آن را داشته باشند، گفت: در اینجا قیمت تنها مولفه نیست، افزایش توان خرید مردم هم یک طرف قضیه است یعنی درآمدها هم باید به شکلی باشد که آن غذایی که تولید شده را بتوانند تهیه کنند.


