
بهبود شاخصهای تولید گوسفندان بومی با تلاش محققان
رییس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور از بهبود شاخصهای تولیدی گوسفندان بومی ایران خبر داد.
به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی حسن خمیس آبادی گفت: بررسیهای انجام شده نشان میدهد که تلاشهای مستمر محققان علوم دامی، در کنار حمایتهای معاونت تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، منجر به بهبود شاخصهای تولید در گوسفندان بومی ایران شده است.
وی افزود: این همکاریها و تحقیقات هدفمند، افزایش راندمان تولید و بهرهوری دامهای بومی ایران را رقم زده است.
خمیس آبادی با اشاره به جایگاه ایران در تولیدات دامی اظهارداشت: ایران در تولید گوشت گوسفند جزو رتبههای برتر جهانی است که حاصل ظرفیت بالای دامپروری کشور و تأثیر مثبت برنامههای اصلاح نژاد و بهبود مدیریت پرورش دام است.
وی تصریح کرد: علاوه بر گوشت گوسفند، ایران در تولید گوشت بز، عسل، شیر، گوشت طیور و تخممرغ جایگاههای قابلدفاع دارد.
رییس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور ادامه داد: این موقعیت، اهمیت تداوم تحقیقات علمی و سرمایهگذاری در حوزه دامپروری را بیشازپیش نشان میدهد.
وی در همین حال برنامههای بهبود تغذیه، اصلاح نژاد، بیوتکنولوژی و مدیریت پرورش را در افزایش راندمان تولید و کیفیت محصولات دامی مؤثر دانست.
خمیس آبادی با اشاره به برنامههای آینده در زمینه بهبود تولید گوسفند در کشور گفت: برنامهریزی برای اصلاح نژاد و افزایش بهرهوری گوسفندان بومی، بهعنوان یکی از راهبردهای کلیدی در افزایش تولید گوشت قرمز در کشور در حال اجرا است و باتوجه به تنوع نژادهای گوسفند در کشور این فرصت فراهم شده که در مناطق مختلف کشور با تنوع دامها با ظرفیتهای متفاوت با افزایش وزن روزانهای با تنوع ۱۳۰ گرم در نژادهای سبک و بیش از۳۰۰ گرم در روز در برخی نژادهای سنگینوزن مثل نژاد سنجابی داشته باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با ادامه این تلاشها، شاهد رشد سرمایهگذاری در پرورش دام سبک و ارتقای بیشتر جایگاه ایران در تولیدات دامی جهانی باشیم.




