
آبزیپروری محور تامین امنیت غذایی
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که تامین امنیت غذایی به آبزیان وابسته است، گفت: با تغییر در نوع نگرش مردم باید به سمت آبزیمصرفی حرکت کنیم که فرهنگسازی، ارزانسازی و مصرف آسان آبزیان از مولفههای ضروری در این راستاست.
به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی) به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران، رئیس سازمان شیلات ایران در چهارمین کارگروه تخصصی شیلات و آبزیان ستاد هماهنگی امنیت غذایی ضمن بررسی اقدامات انجام شده در خصوص زنجیره تامین آبزیان و محصولات شیلاتی، گفت: قرار گرفتن پروتئین آبزیان در کنار سایر پروتئینها دارای فرصتها و چالشهای متفاوتی است که با تشکیل کمیته امنیت غذایی نقشه راه مشخصتر خواهد شد.
سیدحسین حسینی افزود: با تغییر درنوع نگرش مردم باید به سمت آبزیمصرفی حرکت کنیم و در مرحله نخست باید فرهنگسازی انجام شود، سپس ارزانسازی و مصرف آسان آبزیان از دیگر مولفههای ضروری در این راستاست.
وی ادامه داد: وجود بازار تخصصی آبزیان همراه با کشف قیمت، که علاوه بر دارا بودن انواع محصولات، همیشه در دسترس باشد و خریداران بتوانند مایحتاج خود را همچون سایر پروتئینها تامین کنند، مساله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان شیلات ایران با اعلام آن که حیات و ممات تولید، به بازار وابسته است، تصریح کرد: بازار، پیشخوان عرضه آبزیان بوده و باید پاسخگوی سلایق مختلف مخاطبان نیز باشد و عرضه مستقیم تا فرآوری و غذاهای آماده طبخ را دربرگیرد.
وی به کمک سازمانهایی چون دامپزشکی برای تضمین سلامت آبزیان اشاره کرد و گفت: ایجاد بازارهای تخصصی، یک ماموریت چندجانبه است و سازمانهایی چون دامپزشکی در کنار بهرهبرداران و تولیدکنندگان و سایر بخشهای خارج از وزارت جهاد همچون سازمان شهرداریها، برای رسیدن به یک هدف واحد کمک بزرگی خواهند کرد.
حسینی همچنین گفت: برای کم کردن فشار بر روی سایر پروتئینها و تامین امنیت غذایی، ضرورت دارد که خیال تولیدکننده و مصرف کننده، راحت باشد که در راستای آبزیمصرفی، برگزاری جشنوارهها در استانها بسیار اثربخش بوده و علاوه بر آن تبلیغ غذاهای تهیه شده از آبزیان در برنامههای پرمخاطب تلوزیونی، نیز قابل توصیه است .
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اعلام آن که تامین امنیت غذایی با کمک آبزیان امکانپذیر خواهد بود، خاطرنشان کرد: آبزیان تا سال ۲۰۵۰ میلادی مردم را از گرسنگی نجات خواهند داد و در حال حاضر باید به دانش فناوری صادرات، دستیابی به بیوتکنولوژی و تکثیر تعداد بیشتری از آبزیان، تطبیق با الگوی تولید کشت، تولید غذای ارزانتر از سایر پروتئینهای حیوانی و تکیه بر اسناد بالادستی برای امنیت غذایی توجه ویژه داشت.
وی تطبیق مواد غذایی با ذائقه مردم را کاری سخت برشمرد و گفت: تبدیل آبزیان به غذاهای مصرفی برای تامین امنیت غذایی و بازارپسند، ترغیب سرمایهگذاران برای انجام پروژهها و ایجاد بازارهای تخصصی ضرورت دارد.
حسینی تهیه بسته تخصصی آبزیان برای ارایه به وزارت جهاد کشاورزی را ضرورتی مهم خواند و بر تشکیل اعضای ثابت در جلسات دورهای تاکید کرد.
گفتنی است؛ چهارمین کارگروه تخصصی شیلات و آبزیان ستاد هماهنگی امنیت غذایی در سازمان شیلات ایران، با حضور معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران، معاونان برنامهریزی و مدیریت منابع، صید و بنادر ماهیگیری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان، نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، اتحادیهها و تشکلهای تولیدی و سایر بخشهای مرتبط برگزار و اقدامات انجام شده در خصوص زنجیره تامین آبزیان و محصولات شیلاتی بررسی شد.




