اسلایدجهاد کشاورزی

تولید حدود ۱.۳ میلیون تنی انار در ایران و سهم پایین صادرات

معاون پژوهشی و فناوری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد و پژوهشگر مروج ارشد انار کشور، مهمترین مشکل انار ایران را تنش‌های زیستی و غیرزیستی و به تبع آن درآمد پایین برخی باغداران و سهم بسیار پایین صادرات از تولید این محصول باارزش عنوان کرد.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، محمدرضا وظیفهشناس به مناسبت ۷ آبان روز ملی انار به خبرنگار ما گفت: با این که براساس آمار رسمی سال گذشته یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن انار در ایران تولید شده، تنها حدود ۴۰ هزار تن صادرات انجام شده که رقم بسیار پایینی است .

وی، هویت، اعتبار و شهرت انار ایران در سطح بین‌المللی و ملی، آب و هوای مناسب برای تولید بهترین محصول، وجود تولید کنندگان باتجربه، برخورداری از ژرم‌پلاسم غنی انار (کلکسیونهای ذخایر توارثی انار) و توان علمی بالا (دانش بومی، نیروی کارشناس و برخورداری از امکانات آموزشی، آزمایشگاهی و تحقیقاتی در مراکز تحقیقاتی و دانشکده‌های کشاورزی) را از جمله نقاط قوت و مزیتهای تولید انار در ایران دانست.

عضو هیات علمی پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمهگرمسیری موسسه تحقیقات علوم باغبانی تأکید کرد: فقدان برنامه و چشم‌انداز درازمدت و برنامه‌های استراتژیک راهبردی در حمایت از تولید و موانع صادراتی از جمله مهمترین مشکلات انار ایرانی محسوب می‌شود.

وی کشور عزیزمان ایران را از بزرگترین تولید کنندگان انار جهان معرفی کرد و گفت: تدارک گسترده کشورهای رقیب مانند هند، چین، ترکیه و ایالت متحده در جهت افزایش تولید در واحد سطح و ورود به بازارهای جهانی با تبلیغات گسترده و بازاریابی هوشمندانه همزمان با قیمت تمام شده پایین، سبب پیشی گرفتن برخی از کشورها از ایران در سطح زیر کشت و صادرات انار شده است.

پژوهشگر مروج انار کشور هوشمندسازی باغات، استفاده از تجارب باغداران موفق، امکان فراوری با ارزش افزوده، باغات سازگار با ارقام متناسب تجاری و بومی هر منطقه، ارقام نویدبخش تحقیقاتی جهت توصیه به باغداران و افزایش بهره‌وری سیستمهای آبیاری و ترویج پژوهش‌های نوین را از شیوههای موثر در افزایش کمیت و کیفیت میوه و بازاریابی بینالمللی انار ایران دانست.

وظیفهشناس ادامه داد: متاسفانه در چند سال اخیر جایگزین شدن درختان انار با سایر درختان و محصولات گلخانه‌ای، وجود آفات عمده این محصول از قبیل کرم گلوگاه و مگس میوه مدیترانهای، همچنین کمبود سردخانه و انبارهای مناسب، سرمازدگی، خشکسالی و گرمای بی‌سابقه و حتی مشکلات حمل و نقل و در نتیجه کاهش کیفیت و تلفات محصول در برخی از مناطق عمده تولید انار کشور، سبب کاهش درآمد تولید کنندگان انار شد که نیازمند عزم جدی برای رفع آن می‌باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا