اخبار ویژهاسلایدجهاد کشاورزی

امضا تفاهم‌نامه همکاری سازمان تحقیقات کشاورزی با شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان

تفاهم‌نامه همکاری مشترک آموزشی، پژوهشی، نوآوری و تقویت زیرساخت‌ها برای رونق، توسعه و دانش‌بنیان شدن شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به امضای دکتر سیدمجتبی خیام‌نکویی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و دکتر صمد بهزاد، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان رسید.

به گزارش داغ (دیده‌بان امنیت غذایی)، دکتر خیام‌نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تات در مراسم امضای این تفاهم‌نامه، با اشاره بر ضرورت استفاده از ظرفیت اعضای هیأت علمی سازمان تات جهت رونق، توسعه و دانش‌بنیان شدن بخش کشاورزی گفت: تقویت زیرساخت‌ها، مراکز تحقیق و توسعه نوآوری، راه‌اندازی هنرستان بخش کشاورزی، توانمندسازی نیروهای شرکت، حل چالش‌های حوزه‌های زراعت، دامپروری و باغبانی با مشارکت مؤسسات تحقیقاتی همچنین استفاده از ظرفیت علوم تحقیقات و فناوری در قالب پایان‌نامه‌های دانشجویان دکتری در مجموعه شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، بخشی از توافق بود.

وی ضمن اعلام آمادگی در اجرای تفاهم‌نامه مشترک شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان خاطرنشان کرد: با اهتمامی که در مجموعه سازمان تحقیقات کشاورزی و این شرکت در اجرای این تفاهم‌نامه وجود دارد، امیدواریم با عملیاتی شدن مفاد این تفاهم‌نامه شاهد افزایش بهره‌وری از بعد کمی و کیفی باشیم.

دکتر خیام نکویی در ادامه سفر به دشت مغان و در بازدید از کارخانه قند شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان و مزارع گندم، کلزا و چغندر قند، مجتمع دامپروری و مجموعه ۲۱ هزار رأسی گاوداری و کارخانه لبنیات این شرکت، با بیان این‌که خودکفایی در تولید شکر از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: کارخانه قند مغان با ظرفیت ۵۰۰۰ تن در روز یکی از مجموعه‌های بزرگ و قابل توجه در سطح کشور می‌باشد که این موضوع بیانگر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالقوه شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان است و در راستای بهره‌گیری از این ظرفیت می‌بایست تمهیداتی از بعد کمی افزایش تولید و بعد کیفی ارتقای کیفیت محصولات تولیدی این بنگاه عظیم اقتصادی اتخاذ شود.

به جهت بهره‌برداری از حداکثر ظرفیت کارخانه قند با برنامه‌ریزی‌های دقیق، سطح زیرکشت و تولید چغندر قند بایستی به میزانی متناسب با ظرفیت کارخانه برسد و نیز به منظور جبران کمبود میزان چغندر ورودی به کارخانه، از بخش خصوصی و مشارکت زارعین منطقه با رعایت وضعیت صرفه اقتصادی هم برای شرکت و هم برای زارعین، با کوتاه‌سازی پروسه تخلیه کامیون‌های حامل چغندر، تشویق و تسویه به موقع با آن‌ها نیز استفاده کرد.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: سرانه مصرف شکر در سفره غذایی مردم کشور ایران از رقم بالایی برخوردار می‌باشد که امید است با تکیه بر توان داخلی و پتانسیل موجود در سطح کلان کشور و نیز با بهره‌گیری از برنامه‌ریزی‌هایی که توسط وزیر جهاد کشاورزی برای استحصال شکر صورت گرفته است، با رعایت الگوی کشت به موازات تحقق امر خودکفایی گام برداریم.

دکتر صمد بهزاد، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز در جلسه کارگروه‌های تخصصی علوم زراعی، فنی و مهندسی، باغبانی، علوم دامی و آموزش و ترویج در کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: نقش سازمان تات امروز در امنیت غذایی کشور بی‌بدیل است.  مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان می‌تواند در ارتقاء امنیت غذایی کشور نقش‌آفرینی کرده و در این راستا نیازمند حمایت‌های فناورانه و دانش بنیان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تات است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا