
صنایع تبدیلی، انار را به پیشران اقتصاد غیرنفتی کشور تبدیل میکند
بیش از ۱۲۷۷ واحد دارای پروانه بهرهبرداری در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی میوه و مرکبات فعالیت می کنند که بخشی از این ظرفیت به فرآوری و بستهبندی انار اختصاص دارد.
به گزارش داغ (دیدهبان امنیت غذایی) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی به مناسبت روز ملی انار، افزود: ظرفیت اسمی این ۱۲۷۷ واحد تبدیلی و تکمیلی نزدیک به ۷ میلیون تن است.
کریم ذوالفقاری، انار را یکی از محصولات کهن، مزیتدار و راهبردی کشور در سبد محصولات باغی ایران دانست و اظهار داشت: ایران با تولید سالانه بیش از ۱.۳ میلیون تن انار، از بزرگترین تولیدکنندگان این محصول در جهان بهشمار میآید.
وی با بیان این که ظرفیت بالای تولید انار، بستر مناسبی برای توسعه صنایع فرآوری، اشتغالآفرینی و صادرات را فراهم کرده است، تصریح کرد: ایجاد ارزش افزوده از طریق تولید محصولاتی چون آبانار، رب و کنسانتره، پودر دانه، عصارههای دارویی و محصولات نوآورانه همچون نوشیدنیهای انرژیزا و فرآوردههای آرایشی میتواند چندین برابر فروش خام انار ارزش اقتصادی ایجاد کند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی در همین حال به اهمیت مکانیزاسیون در ارتقای بهرهوری و کاهش ضایعات انار اشاره و تاکید کرد: استفاده از ماشینآلات تخصصی برداشت، درجهبندی، بستهبندی و نگهداری، نقش مهمی در افزایش ماندگاری محصول و کاهش هزینهها دارد.
وی، حرکت از خامفروشی به سمت فناوریهای نوین فرآوری، بستهبندی مدرن و رعایت استانداردهای بهداشتی را مسیر حضور موثرتر ایران در بازارهای جهانی عنوان کرد و گفت: ایجاد شهرکهای تخصصی صنایع تبدیلی، توسعه برندینگ و بستهبندی صادراتی، حمایت از سرمایهگذاران، آموزش کشاورزان و توسعه بازاریابی الکترونیک از جمله اقدامات ضروری برای ارتقای جایگاه ایران در حوزه صنایع تبدیلی است.
ذوالفقاری در همین حال به نقش استارتاپها، تشکلهای تخصصی صادراتی و حضور هدفمند در نمایشگاههای بینالمللی اشاره کرد و افزود: حمایت از تولیدکنندگان و توسعه صادرات دانشبنیان میتواند ایران را از صادرات سنتی به صادرات ارزشافزودهمحور هدایت کند و انار را به یکی از محصولات پیشران اقتصاد غیرنفتی کشور تبدیل سازد.




